Gratis DVD voor iedereen!

Hasta la Vista

Verzamel ze allemaal!

Hasta La Vistadinsdag 18 september

Hasta La Vista

Deze innemende roadmovie draait om drie jonge gasten met een voorliefde voor wijn en vrouwen.

Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om hun maagdelijkheid te verliezen. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

Met: Tom Audenaert, Gilles Deschryver & Robrecht Vanden Thoren

The Aviatordinsdag 25 september

The Aviator

Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese bundelen hun krachten in The Aviator, een meeslepende film over de legendarische Howard Hughes; miljonair, filmmaker en vliegenier.

De film volgt de excentrieke en bevlogen Hughes terwijl hij telkens weer zijn fortuin of leven op het spel zet om zijn dromen te verwezelijken. Als filmmaker maakt hij de duurste film tot dan toe; als vliegenier breekt hij snelheidsrecords. Hij heeft affaires met de mooiste vrouwen van Hollywood, waaronder Katherine Hepburn. Howard Hughes heeft de wereld aan zijn voeten. Maar het ongeluk ligt op de loer…

Met: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett & Kate Beckinsale

Cry Freedomdinsdag 2 oktober

Cry Freedom

De spanning en terreur tijdens de Apartheid in Zuid-Afrika worden krachtig weergegeven in deze aangrijpende film.

Een waargebeurd verhaal over de zwarte mensenrechtenactivist Stephen Biko en een liberale blanke redacteur van een krant, die zijn leven riskeert om Biko’s boodschap de wereld in te sturen. Nadat hij de duistere waarheid van apartheid leert kennen door de ogen van Biko, ontdekt de redacteur Donald Woods dat zijn vriend het zwijgen is opgelegd door de politie. Woods is vastbesloten om de boodschap van Biko uit te dragen en onderneemt gevaarlijke stappen om Zuid-Afrika te ontvluchten en het verhaal van Biko met de wereld te delen.

Met: Denzel Washington & Kevin Kline

An Unfinished Lifedinsdag 9 oktober

An Unfinished Life

In deze ontroerende film, die herinneringen oproept aan The Horse Whisperer, speelt Robert Redford de eenzame rancher Einar, die de dood van zijn zoon nog steeds niet heeft verwerkt.

Zijn ranch heeft hij verwaarloosd en de enige met wie hij kan praten is zijn invalide vriend Mitch. Einars stille leventje wordt overhoop gegooid wanneer zijn schoondochter Jean en haar dochtertje Griff terugkeren in zijn leven. Einar vindt dat Jean schuld heeft aan de dood van zijn zoon en hij kan haar niet vergeven. Langzaam maar zeker ontdooit Einar wanneer hij zijn kleindochter leert kennen. Maar hun nieuwe verbondenheid loopt gevaar wanneer Jeans geweldadige vriendje arriveert om haar terug te halen…

Met: Robert Redford, Morgan Freeman & Jennifer Lopez

The Boxdinsdag 16 oktober

The Box

1976. Norma Lewis is lerares. Haar man Arthur werkt bij NASA.

Hun leven verloopt rustig en voorspelbaar, totdat op een dag een man voor de deur staat die Norma een doosje overhandigt met een waanzinnig voorstel: 1 miljoen en één dode als ze de knop indrukt. Ze krijgt 24 uur om te beslissen. Het is een duivels dilemma voor Norma en Arthur, die niet beseffen dat hun keuze angstwekkende gevolgen zal hebben, die verder reiken dat hun eigen noodlot.

Met: Cameron Diaz & James Marsden

The Wrestlerdinsdag 23 oktober

The Wrestler

‘The Wrestler’ is een pakkend drama met Mickey Rourke in de rol van zijn leven.

In de jaren '80 was Randy "The Ram" Robinson een beroemd professioneel worstelaar. Nu, twintig jaar later, moet hij het doen met een handjevol liefhebbers bij shows in gymzalen en buurthuizen. Hij geeft zich echter nog altijd voor de volle 100%, maar dat komt hem duur te staan; hij zal zijn leven ingrijpend moeten gaan veranderen...

Met: Mickey Rourke, Marisa Tomei & Evan Rachel Wood

The Good Shepherddinsdag 30 oktober

The Good Shepherd

Matt Damon en Angelina Jolie schitteren in deze door Robert De Niro geregisseerde spionagethriller waarin de geschiedenis van de CIA wordt getoond door de ogen van Edward Wilson, een superspion en één van de grondleggers van de CIA.

Wilson wordt vlak na zijn studie opgeleid tot spion en groeit al snel uit tot één van de beste uit het vak. De Koude Oorlog, waarin de CIA steeds extremer te werk gaat, eist zijn tol van Wilson waardoor hij moet kiezen tussen zijn gezin en zijn vaderland… The Good Shepherd wordt gezien als één van de beste spionagethrillers van onze tijd en werd genomineerd voor een Oscar.

Met: Matt Damon, Angelina Jolie & Robert De Niro

Georgia Ruledinsdag 6 november

Georgia Rule

De regisseur van Pretty Woman en Runaway Bride keert terug met een heerlijke hartverwarmende komedie waarin Lindsay Lohan, Jane Fonda en Felicity Huffman de sterren van de hemel spelen.

Lily heeft haar handen vol met haar rebellerende tienerdochter Rachel. Om haar wat discipline bij te brengen neemt ze haar mee naar de plek waarvan ze ooit zwoer dat ze er nooit terug zou keren: het huis van haar moeder Georgia. Eén zomer lang wonen deze drie vrouwen onder één dak. Door Rachels opstandigheid, Lily’s drankmisbruik en Georgia’s strenge huisregels komen de spanningen al snel tot een kookpunt. Maar de zaken nemen een opzienbare wending wanneer Rachel een geheim onthult.

Met: Jane Fonda, Lindsay Lohan & Felicity Huffman

Home of the Bravedinsdag 13 november

Home of the Brave

De Oscar winnende producent Irwin Winkler (Goodfellas, Raging Bull) maakt deze indrukwekkende oorlogsfilm met supersterren Samuel L. Jackson, Curtis ’50 cent’ Jackson en Jessica Biel.

De film vertelt het verhaal van vier Amerikaanse soldaten die na een lang verblijf in Irak op het punt staan terug te keren naar huis. Tijdens hun laatste missie wordt hun eenheid echter in de val gelokt, waarna een hevig gevecht ontbrandt. In dit bloedbad vallen tientallen doden en de overlevenden zullen nooit meer hetzelfde zijn. Bij thuiskomst moeten zij, lichamelijk en geestelijk getekend, proberen hun normale levens weer op te plakken. Dat blijkt moeilijker dan verwacht…

Met: Samuel L. Jackson, 50 Cent & Jessica Biel

The Shawshank Redemptiondinsdag 20 november

The Shawshank Redemption

Zeven Oscarnominaties, waaronder die voor beste film en beste acteur kreeg deze verfilming van Stephen King’s verhaal over hoop, vriendschap en overleving binnen de muren van een streng bewaakte gevangenis.

Bankier Andy Dufresne wordt valselijk beschuldigd van moord. Hij krijgt levenslang en wordt naar de Shawshank gevangenis gestuurd. Daar sluit hij vriendschap met Red een oude gevangene die het klappen van de zweep kent. Andy leert dat je in Shawshank twee dingen kunt doen: bij de pakken neerzitten of er het beste van maken. Zijn vrijheid is hij immers voorgoed kwijt. Of toch niet?

Met: Tim Robbins & Morgan Freeman

The Readerdinsdag 27 november

The Reader

The Reader is een absolute topfilm die internationaal bejubeld en bekroond werd met een Oscar, een Bafta en een Golden Globe.

In Duitsland, vlak na de Tweede Wereldoorlog, begint de 15- jarige Michael een gepassioneerde maar heimelijke affaire met de veel oudere Hanna. Hun relatie wordt intenser wanneer ze hun gezamenlijke liefde voor boeken ontdekken. Elke avond leest Michael zijn geliefde Hanna voor uit grote werken. Ondanks hun innige band is Hanna op een dag spoorloos verdwenen. Michael blijft aangeslagen achter... Jaren later komt Michael haar opnieuw tegen, wanneer hij als rechtenstudent een proces tegen oorlogscriminelen bijwoont. Hanna is een van de beklaagden. Michael ontdekt een diep geheim over de vrouw die hij ooit liefhad...

Met: Kate Winslet, Ralph Fiennes & Bruno Ganz

3:10 To Yumadinsdag 4 december

3:10 To Yuma

Remake van de gelijknamige film uit 1957.

De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologisch kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.

Met: Russell Crowe & Christian Bale

Austin Powersdinsdag 11 december

Austin Powers

Zelden was regelrechte onnozelheid zo vermakelijk en onderhoudend als in ‘Austin Powers’, een ongeremde parodie op de James Bond-films .

Austin Powers; Overdag een trendy modefotograaf in het swingende Londen van de jaren ’60, ‘s nachts een gevreesde geheim agent van de Britse Geheime Dienst. Met zijn spannende fluwelen pakken, zijn hippe bril en zijn ongekende charmes windt hij elke vrouw zonder enige moeite om zijn vinger. Wanneer Austin’s gedoodverfde vijand, Dr. Evil zich in laat vriezen en met een raket de lucht in laat schieten, aarzelt Austin geen moment om zijn voorbeeld te volgen. Als Dr. Evil na 30 jaar terugkeert, roept de Britse Geheime Dienst de hulp in van de enige man die de wereld kan redden: Austin Powers.

Met: Mike Myers & Elizabeth Hurley

Lord of Wardinsdag 18 december

Lord of War

‘Lord of War’ is een satirische actiefilm met Nicolas Cage in één van zijn beste rollen als de cynische, opportunistische Yuri Orlov.

Yuri is een wapenhandelaar, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri’s klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld. Wat volgt is een keiharde confrontatie met zijn vijanden, familie en vrienden...

Met: Nicolas Cage & Ethan Hawke

Princess of Thievesmaandag 24 december

Princess of Thieves

Princess of Thieves is een Amerikaanse-Britse film die kan worden gezien als een soort vervolg op Robin Hood: Prince of Thieves.

Het was de eerste grote rol voor Keira Knightley. De film vertelt het verhaal van Gwyn, de dochter van Robin Hood, die in de voetsporen van haar vader treedt, wanneer die gevangen genomen is door prins John. Koning Richard is overleden en diens zoon Philip is de rechtmatige troonopvolger, maar hij is in Frankrijk en te bang om Prince John te confronteren.

Met: Keira Knightley & Malcolm McDowell